2018-trilaterale regeringsconferentie leeuwarden

Trilaterale Regeringsconferentie 2018
De internationale (trilaterale) samenwerking voor de Waddenzee tussen Nederland, Duitsland en Denemarken vond plaats op verschillende gebiedsniveau’s en via verschillende instanties en organen.

De laatste regeringsconferentie werd gehouden op 18 mei 2018 in Leeuwarden, Nederland. Namens Nederland ondertekent minister Carola Schouten (LNV) deze Regeringsconferentie over de Bescherming van de Waddenzee.
Op donderdag 17 mei kwamen de delegaties aan in Leeuwarden. Op vrijdag 18 mei vond de Ministeriele conferentie (besloten) plaats, en is de Verklaring van Leeuwarden ondertekend.
De inzet van Nederland richt zich op de bescherming van het werelderfgoed Waddenzee, met name op zaken als vogels (broed- en trekvogels), visbestanden en de ontwikkeling van kennis omtrent de effecten van klimaatverandering. Daarnaast op het benutten van de kansen die het werelderfgoed biedt, onder meer ten aanzien van duurzame havenontwikkeling en visserij.
Voor de waddenvereniging maakte ik deze reportage.
[AFG_gallery id=’14’]