partners

Wadloopcentrum Fryslan
Wadlopen is een unieke en sportieve belevenis in de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee.Wadloopcentrum Fryslân is één van de pioniers op het gebied van georganiseerd wadlopen en heeft inmiddels meer dan 45 jaar ervaring. Het aanbod van onze tochten is dan ook zeer ruim en gevarieerd.

Waddenvereniging
De Waddenvereniging wil de kwaliteit van het waddengebied beschermen en bevorderen. Daarom houden we continu alle ontwikkelingen in het gebied goed in de gaten. Gaswinning, zoutwinning, windparken, bouwplannen in de havens: er is van alles in de hand in het gebied. Mocht de actualiteit daarom vragen, dan komen we in actie.

– st Verdronken Geschiedenis
De Stichting Verdronken Geschiedenis is opgericht in 2007. Historici, geologen, archeologen en ecologen en andere deskundigen uit Nederland, Duitsland en Denemarken maken deel uit van de Stichting. Door te kijken en te boren (met gutsen) krijgt men een visueel inzicht, zowel horizontaal als verticaal, van de steeds veranderende platen en schuivende eilanden.

Waddenacademie
De Waddenacademie heeft de ambitie het waddengebied te (laten) ontwikkelen tot een kraamkamer voor breed toepasbare, integrale kennis over duurzame ontwikkeling van een kustgebied, waar natuurwaarden centraal staan en een dragend onderdeel vormen van de lokale en regionale economie.

Waddenpost, laat eens wad van je horen
Waddenpost is het online waddenplatform, dat van onder tot boven het waddengebied ademt. Het is de Wiki voor de Wadden. Waddenpost ontsluit artikelen, blogs, gedichten, foto’s en filmpjes van een grote verscheidenheid aan onderwerpen met één grote gemene deler: het waddengebied. De rode draad van de 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijke website wordt gevormd door de wetenswaardigheden over de Waddenzee, de Waddeneilanden en de Waddengemeenten op het vasteland van Denemarken, Duitsland en Nederland.

waddenzee.startpagina.nl
Goed nieuws: de Waddenzee.startpagina is weer online! Na enige jaren offline te zijn geweest, is de pagina weer van nieuwe links voorzien. Doel is bezoekers een overzicht te geven van de meeste relevante websites over de Waddenzee.